Over

Welkom 
Mijn naam is Mike Bakker en ben 27 jaar oud. Mijn passie voor antiek begon na een ernstig ongeluk waarbij ik mijn onderbeen heb moeten missen. Doordat ik mezelf niet thuis zie zitten heb ik mijn bedrijf rollingiceandfood opgestart, zodat ik alles in mijn eigen tempo kan doen en ook mijn eigen planning kan bepalen. Ik heb daardoor van mijn passie mjn werk kunnen maken. Dit door lekker eten te bereiden en vervolgens te serveren vanuit mijn antieke karren. Daarbij vind ik het heel prettig om onder de mensen te kunnen zijn en mijn passie met hen te kunnen delen! 
 
 
Vintage Bakbrommers en Bakfiets Foodtrucks
De leukste foodtrucks van Nederland
Onze prachtige antieke bakbrommers zijn gereviseerd. De Huismanbakbrommer is voorzien van een BBQ.
Wij staan voor persoonlijke service. Van aanvraag tot uitvoering alles op maat en transparant. Onze passie is het verrassen van onze gasten en vooral te laten genieten van de stijlvolle ‘vintage’ ambiance die we creëren en de topservice die we verlenen. En dit doen we op elke gewenste locatie. Wij zijn graag onderweg met onze mooie trucks.
Onze trucks zijn in te zetten als Foodtruck, Drinktruck op Kinderfeestjes, Festivals, Evenementen, Kleinschalige bruiloften, Buurtfeesten, Verjaardagen. Dit kan georganiseerd worden in uw achtertuin maar ook in het bos of op een evenementenlocatie.
 
Foodtruck Festival
Een foodtruck festival voor uw collega’s en/of relaties is een relaxte manier van samenkomen op het gebied van bedrijfsevenementen. Een festival biedt namelijk een inspirerende omgeving waar mensen zich prettig en ongedwongen voelen.
Fotogenieke eyecatcher De antieke bakbrommer´ś komen uit 1933 tot 1960. Ze zijn met de hand gebouwd. De antieke bakbrommer is gebruikt om koeien te melken in het weiland en daarmee de melkbussen te vervoeren rond het jaar 1950. De broodbakkers fiets is gebruikt om brood rond te brengen door de wijk in 1933. Alles is nog steeds in zeer goede staat na al die liters melk die u vroeger heeft gedronken of de broodjes aan huis. Vele controles en menige complimentjes van hen die hem in het echt hebben mogen aanschouwen zijn ze in 2018 omgetoverd tot prachtige antieke Foodtrucks die al op menig event heeft mogen schitteren.
Unieke Bakbrommer BBQ Huisman Bakbrommer is in 1956 gebouwd met de hand en is altijd gebruikt als Melkwagen om de koeien te melken in het weiland, uniek in zijn soort, één waar je op kan BBQ’en en is voorzien van uitgifte rondom.

 

 
HISTORIE Antiek Huisman Bakbrommer
Meneer Huisman is voor de oorlog begonnen met het bouwen van bakfietsen. Later heeft hij dus ook bakbrommers gebouwd. Bakbrommers bouwen werd steeds lastiger vanwege het moeilijk verkrijgen van onderdelen en om die reden is hij daar als eerste mee gestopt. Huisman heeft verschillende motorblokken gemonteerd, onder andere, JLO en Puch. Door koelingsprobleem heeft hij meerdere veranderingen ondergaan tot de laatste montage van een Minarelli. Dit is hetzelfde blok als Apollo ook gemonteerd heeft gehad. Tot op 84-jarige leeftijd is hij doorgegaan met het bouwen van bakfietsen. Ook daar kreeg hij problemen met het verkrijgen van onderdelen; Vredestein stopte met het maken van de 26x2.50 ballon band en ook de brede spatborden waren niet meer leverbaar. De laatste bakfietsen zijn dan ook geleverd met mountainbike banden en dunne spatbordjes. Meneer Huisman heeft altijd zelf het hout uitgezocht voor zijn bakken. Hij ging daarvoor naar de houtzagerij en zocht een boom uit waar dan mahoniehouten planken van gezaagd moesten worden.

 

 

HISTORIE Antieke Bakkerskar. 

Vanaf 1933 ging Germaan de Bakfietskar bouwen. Met de bakkerskar konden de bakker of zijn knecht flink wat voorraad meenemen. Er bestonden diverse modellen; er waren bakkerskarren van hout maar later ook van aluminium, soms met een klep van zeildoek. Sommige karren waren gebouwd met een apart compartiment voor het transporteren van beschuit. Je kreeg krachtige kuiten als je dagelijks je rondje fietste met een zwaar beladen kar. De komst van een gemotoriseerde kar was dan ook voor velen een opluchting. Ook kon men daardoor een grotere regio bestrijken

Alles wat de jaren ’50 omschrijft zie je terug in onze prachtige Vintage Foodtrucks; Festival, Stoer, Natuur, Vrijheid, Vrolijkheid en Liefde……..

 

Meer nodig dan alleen foodtrucks?

Nog niet alles voor uw event geregeld?? Tevens zijn wij al 2 jaar een fullservice evenementenorganisatie. Informeer naar de mogelijkheden.